Hier een bericht van een oude kunstenaar uit de Germinahof in Sterksel. Een lang leven als kunstenaar heb ik nu vastgelegd in een publicatie. Het wordt een speciaal boek met afbeeldingen van kunstwerken, beschrijvingen en vertelsels, ook still's uit films van video-installaties zijn erin opgenomen. De kunstwerken zijn in full colour afgebeeld. Er staan 1400 afbeeldingen in het boek, en het omvat 604 pagina's. Het wordt een dik boek, maar zijn gewicht in goud waard. Zeker omdat de oplage maar 100 stuks betreft, dus bent u benieuwd wat de kunstenaar in zijn creatieve bestaan heeft getekend, geschilderd, gefotografeerd, gefilmd, getimmerd en aan elkaar geschroefd, dan is dit de kans om dit unieke exemplaar te verwerven. Omdat het een kostelijk kunstboek wordt werd mij door de fondsen, waar ik subsidie had aangevraagd, het advies gegeven om crowdfunding via internet te doen. Dat schijnt een toverwoord tegenwoordig. Maar ik richt mij liever rechtstreeks tot u. En dat kan ook met dit prijzige boek.

Ik bied u dit mooie boek aan voor 40% van de kostprijs. Dan is het nog 70 euro, een heel bedrag vind ik. Daarom wil ik dat compenseren met een mooie prent als cadeau erbij, namelijk een zeefdruk van 29,5x21 cm, getiteld Leven en Dood.

Voor 100 euro krijgt u het boek en de keuze uit twee zeefdrukken en een houtsnede.

1
2
3

Nummer 1, zeefdruk 65x50 cm met de titel Vastenavond
Nummer 2, zeefdruk 65x50 cm  met de titel Leven
Nummer 3, houtsnede 50x60 cm met de titel Paard

Wilt u liever het boek en een schilderij in plaats van een prent, dat kan ook. Voor 170 euro kunt u kiezen uit een reeks verschillende, genummerde exemplaren.
A. Een gouache op papier van 17x23 of 23x17 cm ingelijst 21x30 cm uit de serie Voddenhoop
B. Een olieverf op schilders karton 17x23 of 23x17 cm ingelijst 21x30 cm uit de serie Landelijk Sterksel
C. Een gemengde techniek op schilders karton van 65x50 cm uit de serie Schroothoop

Wilt u geen boek en kunstwerk maar vindt u dit een sympathiek initiatief, dan is ieder willekeurig bedrag welkom om de uitgave van dit unieke boek te laten slagen.

Als ik ‘s morgens opsta, een paar uur voordat de krant er is, pak ik een van de kunstboeken van collega's, ik heb er een hele stapel van liggen. Ik blader door zo’n boek en dan kom ik regelmatig een afbeelding tegen van een prent of schilderij dat bij mij aan de muur hangt. Dat is toch bijzonder, een kunstwerk aan de muur dat ook in een boek staat, het doet mij wat, dat geeft voldoening, dan begint de dag wat zonniger.

Het boek is met een feestelijk tintje gepresenteerd op zondag 24 oktober 2021 in de expositieruimte van de Cacaofabriek, Cacaokade 1 te Helmond.

U kunt boek en kunstwerk bestellen door het gekozen bedrag over te maken op het rekeningnummer
NL76 SNSB 8834 1658 29 t.n.v. KEULEN T W H J VAN
In het geval van 70 euro krijgt u dus de prent Leven en Dood.
In het geval van 100 euro met de vermelding van nummer of titel van de gewenste prent.
De mensen die 170 euro hebben overgemaakt met de vermelding van het nummer van het gekozen schilderij uit de reeks hieronder.

Vergeet a.u.b. in alle gevallen niet om naam en adres te vermelden en eventueel ook een telefoonnummer.

Theo van Keulen
Averbodeweg 6a
6029 RK Sterksel
040 2263217
theovankeulen@hotmail.com
www.theovankeulen.nl

A

B

C